中文 English Nederlands

Bestemmingen

Guìlín

Guilin is een stadsprefectuur in het zuiden van Volksrepubliek China in de regio Guangxi. Er zijn 670.000 inwoners. Guilin is gelegen aan de rivier de Li. Guilin en omgeving is één van China's belangrijkste toeristische bestemmingen. Het landschap bestaat uit ongeveer 100-200m hoge torenkarst. Dit zijn residuele heuvels, waarvan de wanden ongeveer loodrecht zijn, die gevormd zijn door het oplossen van de omliggende kalksteen in water. Meer informatie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Guilin

Chéngdū

Chengdu is de hoofdstad van de provincie Sichuangelegen in het zuidwesten van China. In de negen stadsdelen van Chengdu wonen 4,52 miljoen mensen. In de prefectuur Chengdu wonen zo'n 10,44 miljoen mensen (2005). Van de Chinese steden is Chengdu een van de groenste. Sinds september 2010 is Chengdu de eerste stad in westelijk China met een eigen metrosysteem. Meer informatie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Chengdu

Tiāntán

The Temple of Heaven and Earth was built in 1406-1420 under command of emperor Yong Le(reigned 1402-1424) of the Ming Dynasty. It was built after China's capital became Beijing(instead of Nanjing).

Emperor Jia Jiang(reigned 1522-1567), also emperor during the Ming Dynasty, split the Temple of Heaven and Earth into two temples, the Temple of Heaven and the Temple of Earth(both were equal distance from the Forbidden City). The Temple of Heaven was also expanded.

Find out more:

Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Temple_of_Heaven

Chángchéng

De Chinese Muur of Grote Muur is een uit aarde en stenen opgetrokken verdedigingslinie in het noorden van China. De ruim 6.000 kilometer lange muur, die in het Chinees lange muur van 10.000 li heet, moest het Chinees Keizerrijk beschermen tegen vijandelijke nomadischeruitervolkeren. Het complex strekt zich uit van Shanhaiguan, een stadswijk van Qinhuangdao aan de Golf van Bohai, tot de Jiayupas, nabij de stad Jiayuguan in de provincie Gansu. De gehele verdedigingslinie, inclusief verdedigingsgroeven van 359 kilometer en 2.232 kilometer aan natuurlijke grenzen (rivieren, heuvels en bergen), heeft een lengte van 8.850 kilometer.[1] De huidige Grote Muur is grotendeels tot stand gekomen ten tijde van de Ming-dynastie (1368-1644), maar verdedigingsmuren hebben een lange historie in China. Al in de Periode van Lente en Herfst (722 v.Chr. - 481 v.Chr.) werden deze gebouwd door de talrijke staten uit die tijd. De eerste keizer van de Qin-dynastie, Qin Shi Huangdi, die China na een periode van oorlogen in 221 v.Chr. onder zijn heerschappij verenigde, versterkte bestaande muren en voegde deze samen tot een uitgestrekte verdedigingsbarrière aan de noordgrens van zijn rijk.

Meer informatie:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Chinese_Muur

http://www.dewereldwonderen.nl/7-wereldwonderen/moderne-wereldwonderen/chinese-muur/